Verder met een NAH
Verder met een NAH
Een Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) is vaak onzichtbaar maar wel aanwezig. Naast de duidelijk zichtbare gevolgen zoals problemen met bewegen of spreken zorgen ook de minder zichtbare gevolgen zoals problemen met onthouden, concentreren, sociaal functioneren,... voor moeilijkheden op lange termijn zoals op vlak van tewerkstelling en vrijetijdsactiviteiten.
Op deze pagina vind je een bundeling van projecten, tools en nuttige links naar relevante websites rond een NAH.

Buddyproject FIVE2NINE
Ben je een jongvolwassene (16 - 35 jaar) met een NAH en vind je het moeilijk om je vrije tijd op een zinvolle manier in te vullen? Via het project FIVE2NINE kan je samen met Rondpunt op zoek gaan naar een leeftijdsgenoot om samen leuke activiteiten te doen en je netwerk uit te breiden!
Relevante links
De brochurereeks NAH samengesteld door coördinatiepunt NAH - Antwerpen, Revalidatiecentrum Pulderbos, Revalidatiecentrum Buggenhout, Brabantse Thuisbegeleidingsdienst, UCBO.
Leestips
'Tussen hoop en hersenletsel'
Auteur: Stijn Geerinck
Dit boek beschrijft een zoektocht in extreme omstandigheden, de strooptocht tussen terugval en vooruitgang van een verkeersslachtoffer. Stijn Geerinck werd op de fiets aangereden door een dronken automobiliste. In dit verhaal komen de vele aspecten van een veeleisende revalidatie aan bod: fysiek, medisch, mentaal, sociaal, financieel ... De auteur biedt ook een aanzet tot de uitwerking van een methode die het mogelijk moet maken te leven met blijvende beperkingen zoals de gevolgen van een niet-aangeboren hersenletsel (NAH).